You are currently viewing Sticla Wissmach

Sticla Wissmach

  • Post category:Blog
  • Reading time:4 mins read

Într-un articol anterior vă povesteam despre cum pictez icoanele pe sticlă și vă spuneam atunci că folosesc sticlă normală de 2 mm. Însă pentru decorațiunile realizate în tehnica Tiffany și pentru mărțișoarele pictate pe sticlă folosesc o sticlă specială: sticla Wissmach.

Ce este sticla Wissmach?

Sticla Wissmach este produsă de compania Paul Wissmach Glass Company din SUA, începând din anul 1904 și este renumită pentru varietatea de culori și texturi. Aceasta arată foarte bine în lumina soarelui și de aceea este folosită mai ales pentru realizarea vitraliilor.

Particularitățile sticlei Wissmach

Spre deosebire de sticla tehnică, sticla Wissmach are toleranțe mai mari în ceea ce privește culoarea, nuanțele de culoare, grosimea sticlei și textura. Aceste proprietăți sunt strâns legate de procesul de producție, pentru că, chiar și în prezent, această sticlă este produsă folosind metode tradiționale.

Sticla Wissmach se împarte în două categorii principale: Wissmach Cathedral Glass – sticla transparentă – și Wissmach Opalescent Glass – varianta mată (cu diferite grade de transparență).

Pentru colecția nouă de Mărțișoare am ales sticlă Opalescent de 3 mm grosime, atât într-o singură culoare cât și combinații de două până la patru culori.

De ce îmi place sticla Wissmach?

Este o sticlă de calitate superioară, rezistentă și care poate fi tăiată precis cu diamantul.

După șlefuirea ei cu un diamant special, marginile se rotunjesc foarte frumos, devin fine și sigure la atingere.

Efectul creat de amestecul de culori din interiorul sticlei este unic pentru fiecare bucată în parte și sunt fascinată de frumusețea și complexitatea liniilor create.

Întreaga colecție de mărțișoare din acest an este disponibilă în shop aici și sper să vă aducă bucurie să le purtați pe tot parcursul anului ca broșe!