DESPRE MINE

Povestea mea începe încă din copilărie, la o vârstă fragedă, când am pictat prima dată o icoană pe sticlă, inspirată din arta populară. De atunci orice alt drum am încercat, am revenit la această minunată activitate. Mi-am dorit întotdeauna să creez lucruri care să aibă o poveste și care să ne lege de tradiția noastră, atât de bogată, fiind convinsă că dacă ne cunoaștem trecutul, obiceiurile, arta veche, ne putem contura un viitor mai frumos și mai colorat.

La vârsta de șase ani am început ucenicia la Maria Deac Poenariu de pe Valea Sebeșului, satul Laz, descendenta familiei care a conturat una din cele mai renumite școli de pictură pe sticlă din Transilvania.

Am continuat acest meșteșug chiar și în facultate, unde la secția de Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie – Universitatea Babeș-Bolyai am aprofundat studiul icoanei pe sticlă transilvănene.

Astfel a luat naștere atelierul Vitri, unde creez obiecte de decor pictate pe sticlă inspirate din poveștile noastre, obiceiurile vechi aduse în prezent, acestea reprezentând din punctul meu de vedere cele mai frumoase și mai puternice legături cu zona în care ne-am născut, am crescut, am visat și am iubit.

martisoare sticla